Videós részleg

Videós részleg

Amikor még csak tervezőasztalon volt az oldal, már akkor tudtam, hogy az íráson túl szeretnék videós formában is mesélni az internet világáról. Aztán ahogy érkeztek az alapozó bejegyzések, néhány befejeztével maradt bennem űr. Mivel én is a gyakorlatiasság híve vagyok, - egyetemen itt éreztem a legnagyobb hiányosságot, annyira elmélet orientált volt - jött az ötlet, lehetne egy olyan videós sorozat, amelyben egyes témákat tovább bontok, akár lépésenként bemutatva a szerintem fontos dolgokat. Így született hát meg a Lépésről-Lépésre videós sorozat.

Ahogy írtam heti szinten a bejegyzéseket, többen megkerestetek különféle problémákkal, ekkor jött az ötlet, hogy kellene egy külön begyejzés- és videó sorozatot indítani az egyes hibajelenségek kivezésésére. Így született meg a Problémák és Megoldásaik.

Lépésről-Lépésre

A Zsebinformatikus lépésről-lépésre videósorozatában olyan hasznos dolgok kerülnek bemutatásra, amelyek alapvetően szükségesek a legtöbb virtuális karambol elkerülésére.

"1. rész": Kétlépcsős Azonosítás (2FA)

A Lépésről-Lépésre videósorozat első része, melyben bemutatom, hogyan lehet egyszerűen bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást a Facebook-on.

Megtekintés előtt ajánlott bejegyzések:

"2. rész": Bitwarden jelszókezelő telepítése és használata

A Lépésről-Lépésre videó sorozat második része, melyben bemutatom, hogyan lehet regisztrálni, telepíteni és használni a Bitwarden jelszókezelőt.

Megtekintés előtt ajánlott bejegyzések:

"3. rész": DNS névfeloldási folyamat

A Lépésről-Lépésre videó sorozat harmadik része, melyben bemutatom, milyen folyamatok zajlanak le amikor beírunk egy weboldal címet a böngészőbe. Ez a DNS névfeloldási folyamat.

Megtekintés előtt ajánlott bejegyzés:

Problémák és Megoldásaik

A videó sorozat, ahol egy-egy problémát jobban kivesézünk. Megnézzük pontosan mi is a hibajelenség, mi okozza és ahol lehet, megpróbálok megoldást is nyújtani.

"1. rész": Párizsba kóborló Facebook Marketplace

A Problémák és Megoldásaik videó sorozat első része, melyben a Párizsba kóborló Facebook Marketplace esetét vesézzük ki. Megnézzük mi a hibajelenség, mi okozza és milyen lépésekkel javítható.

Megtekintés előtt ajánlott bejegyzések:

Az eddig elérhető és a jövőben megjelenő videók megtalálhatók a videók menüpont alatt.

Szeretettel ajánlom és kívánok hozzájuk hasznos perceket!