Bemutatkozás

avatar

Bartók Dániel

DevOps Mérnök

A zsebinformatikus, mint ötlet körülbelül 2 éve fogalmazódott meg bennem. Mérnök informatikusként végeztem, és idestova 6 éve dolgozom a szakmában. Ez idő alatt rengetegszer kértek tőlem segítséget családtagok, barátok, ismerősök. A név is innen származik, mert ilyenkor mindig úgy éreztem magam, mint egy zsebszámológép, akit előkapva mindig adott egy eredményt. Fogalmazzunk úgy, hogy a problémamegoldás a véremben van. És hogy pontosan mire is szolgál ez az oldal, tehetnéd fel jogosan a kérdést kedves olvasó. Hiszen a keresőkben néhány jól irányzott szóval, szinte bármit megtalálhatunk az interneten. A mesterséges intelligenciával megtámogatott chatbot rendszerekről nem is beszélve.

Viszont mindezek ellenére engedj meg egy példát. Az internet világát az autóvezetéshez hasonlítanám. Ezzel a hasonlattal szerintem nem is lőttem nagyon mellé, az egyik tanár barátom hívta fel rá a figyelmem, hogy a mai tankönyvekben az internetet információs szupersztrádának nevezik. Hiszen, ahogy a volánnál úgy a klaviatúra mögött is rengeteg veszély leselkedik ránk. Ráadásul míg az autóbalesetek nagy része figyelmetlenségből adódik, addig az interneten jó szerével találkozhatunk olyanokkal, akik szánt szándékkal akarnak rosszat okozni. A példánál maradva a vezetéshez először jogosítványt kell szereznünk, elméletben, gyakorlatban végül egy vizsgán is bizonyítanunk kell, hogy megfelelően elsajátítottuk az átadott tudást. Ezzel szemben az internet használatához, elég egy előfizetés.

Bár jogosítványt nem is, de a legtöbb virtuális karambol elkerüléséhez szükséges információra a jövőben itt és a különböző csatornákon szert tehetsz. Ugyanis nem kisebb fába vágtam a fejszémet, mint egy folyamatosan frissülő alapvető útmutató megalkotása az internet világához. Egy útikalauzt az információs szupersztrádához.

Kívánok hasznos perceket és biztonságos szörfölést!