Published on

Fejlesztések és támogatás

Authors
  • avatar
    Name
    Bartók Dániel
    Twitter

Az új év eleje főleg a weboldalt érintő fejlesztésekről szólt, ezek egy része motorháztető alatti dolgokat érintett, de van néhány látványosabb is, ezekből hoztam néhány említésre méltót.

A weboldalt érintő fejlesztések

Amikor valaki ellátogat a Zsebinformatikus weboldalára, a böngésző egy csomagot tölt le, ami tartalmazza az oldal elemeit. A dizájn elemeket, a logót, a bejegyzéseket és a képeket. Igazából mindent amit a Kedves Olvasó a weboldalon lát. Ennek a csomagnak a mérete, ahogy egyre több bejegyzés kerül fel, folyamatosan nő, melynek legnagyobb részét a képek teszik ki. Ez egyenlőre nem okozott problémát, de a jövőben, amikor már nagyon sok tartalom lesz az oldalon, negatív hatással lehet az oldal betöltésére. Így monstantól a bejegyzésekben található képek egy külső felhő szolgáltatótól töltődnek le, amikor éppen szükség van rájuk.

Egy kávé ára, avagy egy támogatási lehetőség

Az oldal indulása óta rengeteg időt és energiát fektetek abba, hogy az oldal napról napra épüljön, szépüljön tartalmilag és a motorháztető alatt is.

Az első célkitűzések között szerepelt, hogy ahol lehet ingyenes és nyílt forráskódú eszközöket használjak a Zsebinformatikus világában. Így semmilyen reklám, előfizetés mögé rejtett tartalom nem volt és nem is lesz, hiszen akkor a saját elveimmel mennék szembe.

Hiszem azt, hogy ez az egyetlen “tiszta” módja annak, hogy az információs szupersztráda útikalauzzal mindenki megismerkedhessen és a bemutatkozóban emlegetett jogosítványt megszerezze az internet világához.

Pár hete szembe jött a buymeacoffee weboldal, amelyen keresztül nagyon könnyen lehet az oldalon regisztráltakat támogatni egy kávé árával. Nagyon szimpatikus kezdeményezés, a regisztráció egy perc volt, teljesen ingyenes, egyszerű és nem mellesleg biztonságos is. Így a jövőben minden bejegyzés végén megjelenik egy Támogass egy kávéval gomb, amely erre az oldalra mutat.

Kedves Olvasó, amennyiben úgy érzed támogatnád ezen törekvéseimet, akkor hívj meg egy kávéra!

Minden támogatást nagyon szépen köszönök!

Támogass egy kávéval