Köszöntő

Köszöntő

Drága Olvasó, légy üdvözölve!

Ahogy a bemutatkozóban is írom, körülbelül 2 év munkájának a gyümölcsét látod most magad előtt. A motivációkat ott már hosszasan taglaltam, így itt most bővebben nem térnék ki rá. Egyszerre vagyok nagyon izgatott és boldog is. Hiszen a mai nap dupla mérföldkő az életemben. 30 éves lettem, így amikor idén januárban kezdtek a weboldal darabjai összeállni, jött az ötlet, hogy-e jeles napon dördüljön el a start pisztoly. Az elmúlt 30 évben az élet számos területén nagyon sok jót kaptam, ezért úgy éreztem valahogyan mindenképpen áramoltatnom kellene visszafelé is. A hogyan kérdésre pedig szinte magától értetődően jött a válasz. Így idén születésnapom alkalmából én szeretnélek Titeket meglepni. Ajándékok helyett pedig csak egy dolgot szeretnék kérni, amennyiben úgy érzitek tud adni az oldal, kérlek Titeket osszátok meg ismerőseitekkel, barátaitokkal, a különféle közösségi oldalakon. Nagyon szépen köszönöm előre is!

Ölelés és köszönöm!

Dani

A tematikáról

Az oldal fő témáját tekintve egy olyan folyamatosan frissülő útmutató, amelyben idővel megtalálhatsz minden olyan információt amire a mai internetes világban szükséged van. Egy útikalauz. Ez a téma az alapozó nevet kapta, melyből már csemegézhetsz is az oldalon. Itt az elméleten túl gyakorlati példák is segítenek majd a megértésben. Például, hogyan tudunk megbizonyosodni egy e-mailről, hogy az valós vagy ártó szándékú. Vagy, hogy mi is pontosan a jelszókezelő és hogyan kell használni. Néhány óvintézkedést kell csupán betartani és az esetek nagyon nagy részében elkerülhetőek a virtuális karambolok. Itt mindig törekszem, majd a közérthetőségre és az egyszerűségre hiszen ezek alapvető dolgok, amiket szerintem mindenkinek ismernie és tudnia kell használni.

A legtöbb alapozó témának lesz egy haladó része is, ahol egy kicsit jobban elmerülünk az adott témában, kicsit bekukkantunk a motorháztető alá, hogy lássuk az összefüggéseket is. Cél itt is az egyszerűség és a közérthetőség, viszont vannak témák, amelyek sajnos bonyolultak és szükséges valamekkora előképzettség. Ilyen esetekben kérlek bátran kérdezzetek a bejegyzések alatt hozzászólások formájában, biztosan kitalálunk valamit. Az egyes témákat készülök videókkal is megtámogatni, illetve, ha van rá igény, akkor az egyes altémákat az alapozóban jobban kibontjuk.

Mivel az informatika a hobbim is, ezért készültem egy külön projektek oldallal, ahol az eddigi informatikai pályafutásom alatt készült dolgokból fogok időnként megosztani részleteket. Az első ilyen projekt már el is érhető.

Ezen kívül rengeteg más hasznos és érdekes témával készülök, ilyen például, hogy a fejlesztés végső szakaszában hozzám került egy MacBook, de mivel még soha nem használtam az Apple termékét így az első kalandunk döcögősen indult. A kapcsolatunk ma már ott tart, hogy a weboldal fejlesztés teljes egészében átköltözött. Így az egyik ilyen téma a Kalandozások a MacOS világában egy Windows-os szemmel címet kapta. Ezen felül biztosan érinteni fogom a mesterséges intelligencia világát is. Viszont nem szeretném az összes puskaport ellőni az elején, így kénytelenek lesztek gyakran látogatni az oldalt. :) Egy másik megoldás, ha feliratkoztok a hírlevélre, amiben hetente minden friss cikkről értesülhettek.

Végezetül pedig szeretném megköszönni azt a sok támogatást, amit kaptam ez alatt az idő alatt, hogy az ötlettől sikerült eljutnom a megvalósításig. Köszönöm a Feleségemnek, Családomnak, Barátaimnak és az Egység Közösségnek. Köszönöm Design Samurainak a zseniális logót! Nélkületek ez nem ment volna. Hálás vagyok Nektek és Köszönöm!

Zárszóként pedig megragadnám az alkalmat, hogy bejelentsem, hivatalosan is megnyíltak a Zsebinformatikus virtuális kapui.